Mere Royal-genbrug: Amen Corner

11. september 2007

Vi skal ikke helt slippe The Royal endnu, for der er mere lytteværdig nostalgi fra det soundtrack. Fx bandet Amen Corner med nummeret “(If Paradise is) Half as nice”.
Amen Corner bestod af den markante sanger Andy Fairweather Low, guitaristen Neil Jones, saxofonisten Allan Jones, tangentspilleren Blue Weaver, tenorsaxofonisten Mike Smith, bassisten Clive Taylor og trommeslageren Dennis Byron. Bandet, der var inspireret af jazz, rythm and blues og blues, fik en kort hektisk karriere fra dannelsen i 1966 til opløsningen i 1969. Medvirkende til den relativt hurtige karriere var nok pladeselskabernes ønsker om en kommerciel musikalsk orientering, der ikke rigtig passede ind i gruppens kram. Når man hører bandet spille, kan man godt fornemme at potentialet var til mere end blot mainstream-pop.
I 1968 indtog de førstepladsen på den britiske hitliste med Half As Nice, der kort tid efter blev fulgt op af Hello Suzi, som Roy Wood fra The Move havde skrevet til dem. Et andet pænt hit var Bend Me Shape Me fra 1968.
Andy Fairweather Low har haft en succesfuld solokarriere efter opløsningen af Amen Corner. Her er de tre omtalte hits:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

369 har læst indlægget
14,692