Serier og – soundtracks

16. april 2014

Mit tv-kiggeri er efterhånden skrumpet meget ind. Selv nyhedsudsendelserne har jeg efterhånden droppet – i hvert fald ser jeg dem ikke dagligt, men holder mig opdateret via nettet. Tv-kiggeriet er mest serier. Og der har rullet mange gode serier over skærmen de seneste måneder.

På DR har den britiske serie Stormagasinet (The Paradise), en filmatisering af en Balzac-roman, været en oplevelse. Det samme har serien Jordmoderen (Call the Midwife), der stadigvæk kører om eftermiddagen. Man følger nogle jordmødre, sygeplejersker og nonners arbejde i det østlige London fra halvtredserne og frem. Hovedpersonen er denunge jordmoder Jenny Lee, der får job hos nonnerne i Nonnatus House i 1957, og sammen med sine kolleger får hun et øjenåbnende indblik i hverdagslivet for de mange kvinder og familier i området Poplar. Som så ofte er det persontegningen, miljøskildringen og den historiske akuratesse, der gør indtryk i denne engelske serie.

Blandt krimierne har jeg haft fornøjelse af George Gently-serien, der genudsendes om aftenen. En klassisk tv-krimiserie. Men også den nye udgave af Barnaby har været ganske fornøjelig. Og serien om den unge Morse er – ja – næsten bedre end hovedserien. Britiske krimier med højt niveau.

Og så er der den amerikanske zombiserie The Walking Dead, der nået til fjerde sæson. Plottet er stadigvæk det samme. Mennesker, der forsøger at overleve i skyggen af en zombi-epidemi, der truer med at slå alle ihjel. Som alle gode science fiction-fiktioner handler den indirekte om vores egen virkelighed. Om de globale trusler og om forholdet mellem mennesker.

Og så gid det op for mig forleden, at serien også indeholder en del musik. Og soundtrackene til de fire sæsoner er blevet udsendt på cd. Og der er lytteværdige numre iblandt.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

5.345 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62