Capac anbefaler: The Portuguese Man of War – Girl from the Pacific

17. april 2014

Mood music. Stemningsmusik. Det var det første ord, der sprang frem i min bevidsthed, da jeg havde lyttet mig gennem The Portuguese Man of Wars album Girl from the Pacific. Bag kunstnernavnet gemmer sig Anders Stochholm (kendt fra Under Byen), der sidste år tilbragte en længere periode på en Stillehavsø syd for Japan. Og det er dette eksotiske ophold, der er blevet omsat til pladen Girl from the Pacific. Stochholm står for det meste – sang, musik, mix osv. – og har skabt en plade, der er helt anderledes end det meste, der udkommer i disse år. En plade, der emmer af østasiastiske stemninger – skabt elektronisk og i kraft af en pigestemme, der lyder meget japansk i mine ører. Numrene på pladen fremstår ikke som afgrænsede popsange, men snarere som små stemningsladede klip af et lydbillede, der er meditativt fordybet, men også strækker sig nærmest tidløst.

Girl from the Pacific er musik, der ikke tilstræber at være mainstreamsøgende, men placerer sig nærmest i en tradition, hvor fx Brian Eno er et vigtigt pejlemærke. Musik, der skabt til meditative stunder, hvad enten det er i strandkanten på en fjern destination, ved opvasken efter aftensmaden eller i bilen på vej ud ad landevejen. Musik man kan synke ned i og glemme tid og sted lidt. Afstressende og opløftende på samme tid. Hermed anbefalet.

The Portuguese Man of War – Girl from the Pacific – Produceret af Anders Stochholm. Eget pladeforlag. Udkom d. 14. april på vinyl og i digitalt format. Facebookside.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

398 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62