Adolf og verden

17. september 2007

Jeg sidder her til morgen og læser i en lille bog. Om Adolf, der i 1909 kommer til det mægtige Wien med en lille pose penge på lommen og hovedet fuldt af drømme om at blive kunstner – forfatter, maler, arkitekt. Men han afvises af den lokale kunstskole og møder i det hele taget kun uforstandige mennesker. Heller ikke kærligheden har han det store held med. Hvordan det gik med Adolf og verden siden hen, den historie kender vi kun alt for godt. Hvordan ville verden mon have set ud, hvis Adolf havde fået lov til at udfolde sine kreative drømme – og havde mødt en kærlig pige, dengang i Wien?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

 1. filoffen kommentarer:

  Det er der skrevet en hel del “alternate history”-noveller om 😉

 2. capac kommentarer:

  Ja, det er jo også kun litteraturen, der kan besvare sådan et spørgsmål.

 3. Michael kommentarer:

  Hvad hedder bogen?

 4. capac kommentarer:

  @Michael: “The Death of Sigmund Freud”, og den handler især om Freud, men forfatteren fortæller i indledningen om det pudsige sammenfald mellem Hitlers ankomst til Wien i de år, hvor psykoanalysen “skabes” af Freud sammesteds.

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 415 gange
Side 1 af 11
11,613