Madkasse – en lille erindring

20. september 2007

 

Bo har fået sig en ny madkasse, og Klaus kunne ikke finde sin. Nu til dags er det ingen kunst at få en madkasse med stil.
Da capac var skoleknægt var udvalget mere begrænset. Klassikeren var den røde blikkasse med “Velbekomme!” på låget og den lille tabel på lågets inderside. Den kan man – heldigvis – få endnu.
Afløseren i min skoletaske var en grå madkasse af blik. Aflang og med en indsats – ligeledes af blik- der kunne holde rugbrødsmadder adskilt. Der lå så leverpostejen, æggemadden osv. med et lille rektangulært stykke madpapir på toppen. Seks stykker kunne der være. Og det hele blev holdt samme af en kraftig gul elastik. Køn var den sørme ikke, men den kunne klare den hårde medfart, som drenges skoletasker bliver udsat for. Jeg tror, disse funktionelle madkasser forsvandt ud af handlen, da plastikmadkasserne tog over.

Tilbagespoling: Oslo-frokost

4 kommentarer

  1. Lone kommentarer:

    Nej, hvor hyggeligt at se de gamle madkasser igen :)

    Hva’ pokker er dog for et grimt anti-spam ord, jeg skal skrive – “snotkaserne”!

  2. capac kommentarer:

    @Lone: “snotkaserne” stammer fra et gammelt børnerim, der ingÃ¥r i en leg. “Stjerner, stjerne, snotkaserne..”. Hvis jeg kommer i tanke om hele rimet, skal jeg bringe det i bloggen.

  3. Lone kommentarer:

    Tak for oplysningen :)

  4. capac kommentarer:

    På Babygalleriet.dk genfandt jeg det gamle børnerim med vejledning:

    Stjerne, stjerne, snotkaserne,
    rugbrødsmaskine glidebane,
    mælkespand, mælkespand,
    børnehave vandpistol og prutkanon!

    og her den samme, men med fakter;O)

    Stjerne, stjerne, snotkaserne, ( Der peges på den ene øje, det andet øje, og på næsen)
    rugbrødsmaskine glidebane, (peg på munden og lav en glidebevægelse ned over halsen)
    mælkespand, mælkespand, (det ene bryst berøres, og det andet bryst)
    børnehave vandpistol og
    prutkanon! (der laves en gravid mave med begge hænder, der tages fat om “vandslangen”, klappes pÃ¥ bagen samt pruttelyd med munden)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

3.147 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62