Situationsrapport

19. september 2006

Det er gråvejr. Sommeren er forbi nu. Ingen tvivl om det. Neden for mit vindue passerer en gårdmand forbi. Han brænder ukrudt af med en Kosan-brænder. Økologisk fornuft eller… Fritidshjemmet er klædt i sørgedragt. Kridtskriften på fortorvet er suppleret med skilte i vinduerne med buskabet: …lukkes! En grå hverdag i Højbjerg.

2 kommentarer

  1. Uffe kommentarer:

    Fint stemningsbillede!

  2. Per kommentarer:

    Århus på vej mod minimalstaten.

    Jeg mener at lukningen af kulturhuset
    “Huset”, er et voldsomt tilbageslag for kulturen i den centrale del af Danmark, hvor storbyen Ã…rhus jo nu engang ligger placeret.

    Protestskrivelsen mod lukningen, giver desværre indtryk af, at det er de Århusianske byrådpolitikere der ene og alene er ansvarlige, for de voldsomme nedskæringer i byen.
    Ethvert normalt 10-års skolebarn i Danmark, med blot en lille smule indsigt i politik, ved imidlertid godt, at situationen er fremprovokeret af Anders Foghs velovervejede og systematiske udsultning af kommunerne i al almindelighed, og af uvisse grunde af Århus i særdeleshed.

    Vi lever imidlertid i et demokrati hvor en stor del af vælgerne, måske lidt naivt, men i god tro og med de bedste intensioner, har stemt på denne mand og hans politik. Det er jo ret beset dem der er de egentlige ansvarlige, og som jeg synes bør tænke nøjere over de konsekvenser, de har påført vort velfærdssamfund. Det er nedskæringer som for hver dag bliver tydeligere og tydeligere for enhver af StorÅrhus´ knap 700.000 borgere, og som efterhånden optager en del spalteplads i byens aviser.
    Regeringens uudtalte taktik er klar :
    NÃ¥r først de offentlige tilbud som f.eks. hospitaler, lægevagt, skoler, transport, integrationsindsatsen i ghettoomrÃ¥derne, plejehjem og børnepasning m.v. er blevet sølle nok, vil folk stÃ¥ i kø for at benytte private tilbud, og der vil komme et politisk pres for yderligere privatisering, og før end du kan nÃ¥ at sige “Venstre ved du hvor du har”, er minimalstaten en realitet.
    Det store spørgsmål for dig som vælger er naturligvis : Er Du fortsat parat til at sætte velfærden overstyr, ved at støtte denne regering med din stemme?

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

282 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62