Nickel Creek – A Dotted Line

6. maj 2014

Tiden er åbenbart inde for comebacks og lignende. Grupper får udsendt plader mange år efter den seneste. Og det gælder også for den amerikanske trio Nickel Creek, der udsendte deres forrige album tilbage i 2005. Nu er de her så igen med A Dotted Line.

Nickel Creek er en trio fra det sydlige Californien. Og de dyrker den akustiske folkemusik. Efter fire lovpriste album sagde de farvel i 2007 med et afskedsturne, der altså nu synes brudt.

Nickel Creek fik for alvor gang i karrieren, da de mødte Alison Krauss, som producerede deres tredje album. Det medførte, at de modtog hele to Grammy-nomineringer (inden for bluegrass og country). Senere – i 2004 – fik de en Grammy for deres fjerde album, der vandt kategorien “bedste moderne folk album”.

Musikalsk bevægede Nickel Creek sig fra en klar bluegrassbaseret musik til en blanding af bluegrass og indie poprock med kommerciel succes til følge. Men succes slider også og i 2006 tog de så en længere pause, der blev markeret med udgivelsen af opsamlingspladen Reasons Why: The Very Best, der er en god indgang til bandets musik.

Nu er de så tilbage, hvor de slap. Og godt for det.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

97 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62