1969: Build me up Buttercup – The Foundations

15. november 2007


En tredjeplads på Billboards liste og en andenplads på den engelske hitliste blev det til for The Foundations med sangen “Build me up Buttercup”. Havde capac skullet bestemme var den blevet nr. 1 begge steder. En stærkt medrivende, iørefaldende og dansant sag, som blev skrevet af den gamle Manfred Mann-forsanger Mike d’Abo og Tony Macaulay.
Foundations var et engelsk soul-band (!), der gjorde sig i sidste halvdel af tresserne. Gruppen gjorde sig bemærket ved at bestå af mange forskellige etniske afstamninger, stor aldersspredning (18 til 38) og meget forskellige musikalske baggrunde. Dertil kom, at bandet meget tydeligt lod sig inspirere af den amerikanske Motown-sound. Med succes til følge.
Bandets gennembrud kom i 1967 med sangen “Baby, Now That I’ve Found You”, som blev nr. 1 både i USA og UK. Den var også skrevet af den højproduktive, succesfulde Tony Macaulay. Det næste store hit blev så “Build me up Buttercup” i 1969. Sidstnævnte blev i øvrigt genudsendt så sent som i 1998, hvor den lagde sig på en 71. plads på den engelske liste. Forklaringen på genudsendelse er, at den var med på soundtracket til Ben Stiller- og Cameron Diaz-filmsuccessen “Vild med Mary”.

Bonus: video med Baby Now That I Found You.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

814 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62