Capac anbefaler: Navy Bruise – Will facesit for friendship

9. juni 2014

“Navy Bruise would like to sit on all your faces”  meddeler duoen Navy Bruise – sangerinden Wanda Bra og musiker-producer Hansen – på coveret til deres nye og andet album. Og dermed har de givet os en nøgle til oplevelsen af den nye plade, der hedder “Will facesit for friendship”. Slår vi op i Urban Dictionary, så handler facesitting både om den seksuelle ydelse, man kender under andre navne som fx cunnilingus. Men mere alment handler det også om at behage en anden oralt. Man kunne altså vælge at forstå titlen som dobbelttydig, både som seksuel innuendo og som et ønske om på anden oral vis – fx i form af sang – at behage lytteren.

Og den drillende, tvetydige dobbelthed følges op af en lige så drilsk, grænsesøgende musikalsk tilgang. Wanda Bras feminine, kælne og popaspirerende stemme understøttes nærmest kontrapunktisk af en hård, dansant electronicalydbund, der trækker på den mest harc core-electronica fra firserne og frem. Det er et udtryk, der trækker mere i retning af det konfliktuelle og modsætningfyldte end i retning af poppens søgen mod det lydefrit harmoniske og homogene.

“Fuck me I got issues” læser man på coverts bagside (på ryggen af covermodellen). Og det er den holdning. pladen agiterer for. Teksternes kredsen om seksualitet, parrelationer og det komplicerede i kærlighedslivet og den rå electronica udfordrer og provokerer lytteren til stillingtagen. Det er ikke hverdagskost på den danske musikscene – men et meget velkommen spark til tanken.

 

Navu Bruise. Will Facesit for friendship. Producer: Navy Bruise. Mabel the Label. Udkom d. 28. maj.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 633 gange
Side 1 af 11
11,607