Farvel til – Johnny Winter

17. juli 2014

Det er endnu ikke officielt. Men i følge American Blues Scene (og et par andre medier på nettet), så er den legendariske, hvide bluesguitarist Johnny Winter (Johnny Dawson Winter III) afgået ved døden i sit hotelværelse i Zürich den 16. juli. Nyheden er blevet bekræftet af Winters PR-firma Kid Logic Media.

Johnny Winter brød igennem til den store offentlighed i tresserne. Han optrådte på Woodstock Festivalen og spillede sammen med nogle af tidens store navne som fx Mike Bloomfield, Muddy Waters og The Allman Brothers Band. Han gjorde indtryk med sin teknisk velfunderede og rå spillestil – og fordi han var albino. Det sidste var noget man bemærkede meget i de stadigvæk raceprægede tresseres USA.

2 kommentarer

  1. Farmer kommentarer:

    Ja, så måtte han også Six Strings Down.

    Jeg så han i Odense for nogle få år siden. Siddende i special-stol, men stadig blændende spillende.
    Jeg har personligt altid fundet hans spillestil lidt for fokuseret pÃ¥ hastighed frem for sjæl; men teknisk var det overvældende. Jeg husker at opvarmningen spillede “Red House Blues” og den havde J.W. ogsÃ¥ med i sættet. (Det burde opvarmningsbandet havde vidst. Red House var fast inventar hos J.W. i mange Ã¥r)
    Det var lidt synd for de ellers udmærket spillende opvarmere, for dér blev forskellen i klasse udstillet nådesløst.

    Han døde næsten med støvlerne på. På turné i Europa.

    Heaven done called another blues stringer back home.

  2. capac kommentarer:

    @farmer: Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg været mere imponeret af Winter end noget andet. Der er andre bluesguitarister, jeg foretrækker. Men man kan ikke tage fra ham, at han var teknisk velfunderet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

273 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62