En powerpopplade tabt på vejen… Ashlee Simpson – Autobiography

25. juli 2014

Måske var det omtalen af Lily Allens selvkritik. Måske var det bare den varme, danske sommer og dens uløselige forbindelse til poppen, der satte mig på sporet af Ashlee Simpsons debutplade Autobiography fra 2004.

Den nu 29-årige amerikanske singersongwriters og skuespillerinde er helt ud i coverfotografiets rendyrkelse af kommerciel sexappeal-æstetik indbegrebet af amerikansk mainstream-popprodukt. Men bag den succesfulde plades (3 platinplader!) udkalkulerede kom-og-tag-mig-overflade gemmer der sig også en fin powerpopplade med en ung, talentfuld, feminin sangskrivers ærlige, selvbiografiske sangtekster tilsat god, iørefaldende powerpoprock med medrivende guitarer.

Simpson har siden udsendt I am me (2005) og Bittersweet world (2008), men jeg ved (endnu) ikke, om de har levet op til debuten.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

98 har læst indlægget
14,692