1970: Freda Payne – Band of Gold

26. november 2007

På de amerikanske hitlister er det umuligt at komme uden om soul-musikken og R&B. Og i 1970 fik sangerinden Freda Payne sit største hit med den dansante, medrivende og swingende sang “Band of Gold”, der er blevet en R&B-standard.
Freda Charcelia Payne (f. 1942) var oprindeligt jazz-sangerinde og indspillede nogle velanskrevne jazz-albums i starten af tresserne (After The Lights Go Down Lown And Much More!!, 1962, og How Do You Say I Don’t Love You Anymore fra 1966). Ved siden af sin sangkarriere arbejde hun som skuespiller på Broadway og optrådte på tv.
Det store gennembrud kom først i 69, hvor hun blev kontaktet af nogle gamle venner fra hjembyen Detroit, Brian Holland, Lamont Dozier og Edward Holland – kendt som sangskrivertriumviratet Holland-Dozier-Holland – der overtalte hende til at skrive en pladekontrakt med pladeselskabet Invictus og indspille netop “Band of Gold”, der straks blev et hit med en tredjeplads på Billboards liste og en førsteplads på UK-toppen. Det resulterede i en guldplade, og singlen blev fulgt op af et album med samme titel. Også den solgte godt.
Gennembruddet blev fulgt op mere flere succesfulde singler. Samme år indtog “Deeper and Deeper” en 24. plads i USA, og singlerne Yuo Brought The Joy og Bring the Boys Home (om Vietnam-krigen) gjorde sig godt det følgende år. i 1973 blev hitsene samlet og udsendt på et album med titlen The Best of Freday Payne.
På grund af problemer med royalties forlod Payne i 1973 pladeselskabet Invictus og formåede ikke siden at nå samme kommercielle succes. Hun har været aktiv siden og har indspillet albums helt frem til 2001, men det er Invictus-årene (og de tidlige jazz-plader) hun især vil blive husket for.

Band of Gold – i en optagelse fra 1981 med Freda Payne og Belinda Carlisle (The Go-Gos)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

343 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62