Capac anbefaler: Erland & the Carnival

28. august 2014

De små formater er i vælten igen, sådan som de var før LP’en storhedstid. Og derfor sidder jeg her med en single (og et album) med Erland & the Carnival. De er tale om to numre – Birth of a Nation og Wrong – der begge er hentet fra bandets nye album Closing Time, der netop er udkommet her i landet på Target Records.

Erland & the Carnival består af Erland Cooper og Simon Tong (der har en fortid i The Verve, The Good, The Bad & The Queen og Gorillaz) og Closing Time er deres tredje fælles album.

Singlen er og bør være en døråbner til albummet. Og sådan er det også. “Birth of a nation” er en ægte popperle, der er drevet fremad af piskende trommer, et energisk klaver/piano og med Erlands gode, drengede stemme svævende over rytmelaget. Det er en melodi, der har noget nærmest ABBAsk over sig, uden at jeg tror, at hverken Erland eller bandet er direkte inspireret af svenskerne. Men nummeret har samme medrivende, iørefaldende intensitet som dem, når de var i det hjørne.

“Wrong” derimod er en helt anderledes nedtonet sag, der består af et yderst diskret symfonisk arrangement, lidt electronica og så Erlands stemme. Det er en sang, der nok har popkvaliteter, men i øvrigt er mere indadvendt og lukket om sig selv end man forventer af en popsang.

Og på den måde giver singleudspillet et udmærket signalement af spændvidden på bandets nye album “Closing Time”. Her har vi både et forførende popsange, der skriver sig ind i den store velorkestrerede poptradition, som bl.a. ABBA tilhører. Som fx i titelsangen “Closing Time”. Og i den anden ende har vi sange som “Wrong” eller “Quiet Love”, der er mere introverte og meditative. Og det er nok dette lag af sange, der har overvægten på pladen.

Overordnet set, så har Erland og Co. en forkærlighed for symfoniske arrangementer, der er subtilt diskrete og underordnet de popkvaliteter, der er i sangene. Det er musik, der – i mine ører – tager sigte mod albummediet mere end popradiostationernes hitplaylister. Og det skal forstås som en kvalitet.

Man bør lytte til Erland & The Carnival, hvis man er et popøre, der ud over fængende hitkvaliteter søger det eftertænksomme og kontemplative.

Erland & The Carnival. Birth of a Nation. Full Time Hobby. Er udkommet.

Erland & the Carnival. Closing Time. Target Records. Er udkommet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

138 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62