Capac anbefaler: Select Captain – The Fear and the Lights

26. september 2014

Jeg har været inde på det før: Melankolien hærger som en grundstemning på mange af tidens plader. Og sådan forholder det sig også på Kristian Gaarskjærs debutalbum The Fear and the Lights, som Gaarskjær udsender under kunstnerpseudonymet Captain Select.

Gaarskjær har sin gang i rockbands som Capricorn og Gonzo Morales, og det er tænkeligt, at denne udfarende rolle som frontfigur på rockscenen har skubbet melankolien og dens sange tilbage i kulissen for en tid. Og det er nu nogle af disse sange, der er hentet ud fra gemmerne og omsat til en soloplade.

Sammen med Søren Vestergaard (guitar og tangenter), Kasper Olsen (guitar, mandolin og banjo) og Johannes Gissel (trommer) har Gaarskjær indspillet sine ialt tolv melankolske sange, der alle kredser om livets mørkere sider, som ingen kommer uden om, hvis man lever livet. Det er sange, der bliver drevet fremad med melodisk tæft og i en stilart, der fremkalder ord som ‘folk’, ‘americana’, ‘country’ m.m. i denne gamle lytters hoved. Altså musik, der indskriver sig i en markant toneart i tiden.

The Fear and the Light er ikke en plade, der vælter hegnspæle på den moderne musiks landkort, men det er en plade, der er meget harmonisk og hænger sammen som et concept-album uden egentlig at være det. Et album, der fortjener sine lyttere – også uden for landets grænser – for sin ærlige, iørefaldende tilgang til livets skyggesider. Et album, der passer som fod i hose til denne tid, hvor efteråret står med åbne arme og venter på os alle sammen. Hermed anbefalet.

Select Captain. The Fear and the Light. Mini Me Records. Udkom den 22. september

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

278 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62