Doris Lessing – citat fra Nobelpris-talen

9. december 2007

“Vi lever i en fragmenterende kultur, hvor der sættes spørgsmålstegn ved viden, der kun går få årtier tilbage, og hvor unge mænd og kvinder med års uddannelse bag sig ikke ved noget om verden, ikke har læst noget, og kun kender til en eller andet specialitet som fx computere.
Hvad der er overgået os er en fantastisk opfindelse – computere og internettet og tv. Det er en revolution. Det er ikke den førstre revolution, menneskeracen har forholdt sig til. Bogtrykket, som ikke fandt sted i løbet af få årtier, men over længere tid, ændrede vores bevidsthed og tænkemåde. En dumdrigtig skæbne, vi accepterede, som vi altid gør, uden at at spørge: ‘Hvad vil der ske med os med opfindelsen af bogtrykket’. På samme måde tænkte vi ikke over at spørge: ‘Hvordan vil vores liv, vores tænkemåde, blive ændret af internettet, der har forført en hel generation med sine ligegyldigheder i en sådan grad at selv fornuftige folk vil indrømme at, når først de er blevet afhængige, er det svært at blive løst fra det, og de opdager at en hel dag er gået med at blogge osv.?”

Ehem… Læs hele Doris Lessings opsang her (på engelsk).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

 1. c bagger kommentarer:

  Husk nu madpakken.

 2. capac kommentarer:

  @c bagger: Ikke nødvendigt. Der er en god og billig kantine…

 3. Jens Drejer kommentarer:

  Jeg synes det er pinligt. Det vidner på alle måder om en total mangel på forståelse for internettes muligheder.

 4. capac kommentarer:

  @Jens Dreier: Ja, Jens, citatet afslører en kulturel afgrund mellem generationer. En afgrund, der godt kan bekymre lidt.

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 315 gange
Side 1 af 11
11,613