Capac anbefaler: Diagrams – Chromatics

20. januar 2015

Som tidligere omtalt, så hjemsøges den moderne pop af melankoli og tristesse i en grad, at man til tider kan blive hen bekymret på poppens vegne. Og derfor er det helt velgørende og befriende, når man falder over en plade, der uden at glemme livets alvor lader poppens lethed bruse som kulsyre i champagne eller sodavand. Og sådan en plade er Diagrams Chromatics.

Bag projektet Diagrams står Sam Genders, der er kendt fra tunng og The Accidental. Diagrams har tidligere udsendt Black Light, der dyrkede electronica som udtryk. Men den nye plade har fokus på den meget lette pop. Og selv om teksterne beskæftiger sig med livets svære sider også, så er der en boblende, opløftende optimisme i dem. Som fx i den indledende hitpotentielle sang “Phantom Power”, der lidt firkantet sagt handler om at tage sig selv i nakken, inden man ødelægger det hele for sig selv. Eller “Gentle Morning Song”, der handler om glæden ved at ligge trygt og godt i sin seng og lytte til verdens støj udenfor. Sådan er det med Genders sange. De tager tager hverdagens små ting og vender dem diskret, så der opstår optimisme og håbefuldhed. Og det er jo helt i poppens ånd.

Og musikken bekræfter helt teksternes insisterende lethed. De iørefaldende og fængende sange er bundet op omkring Genders’ ligefremme popstemme. Og arrangementerne er enkle med vægten på akustisk guitar, en let rytmebaggrund og nogle få effektive lydmønstre, der er drysset hen over det hele som sukkerstads på en kage.

Chromatics er en plade, der rammer en som en varmende solstråle på en dag, hvor Danmark (her i det mindste) er klædt i sludsne og gråvejr. En plade, der en godt argument for poppens levedygtighed og nødvendighed. Jeg kan kun anbefale popfans at tage den til sig og varme sig ved den. Hermed anbefalet.

Diagrams. Chromatics. Full Time Hobby. Udkom den 19. januar 2015

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

125 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62