Ike Turner, død 76

13. december 2007

Det er næste ikke muligt at nævne Ike Turner uden også at nævne Tina. I hvert fald var det i den konstellation, capac første gang stødte på Ike Turner. Som – i mere end en forstand – bagmanden bag den vulkaniske sangerinde Tina Turner. Da de gik fra hinanden, fik vi Tinas historie om en mand, der var en “male chauvinist pig” og behandlede Tina derefter. Men bag om sladderhistorier om det stormfulde ægteskab, og hvad dertil hører, gemte sig en fin bluesmusiker, der havde sin egen karriere lidt uden for det alt for skarpe rampelys. Det blev understreget i år, hvor han modtog en Grammy for sit album Risin’ with the Blues. Den anden Grammy fik han sammen med Tina for deres store hit “Proud Mary”.
Ike Turner betragtes af mange som en af “grundlæggerne” af den moderne rock’n roll. Æren tilskrives især hans “Rocket 88“, som blev indspillet i 1951 sammen med bandet The Kings of Rhytm og er blevet kaldt “den første rock’n roll indspilning”.
Ud over at pleje sin egen blues-karriere var Ike Turner en efterspurgt sideman på guitar og tangenter. Senest medvirkede han på Gorillaz’ album Demon Days, hvor han spillede klaver.
Det er på tide at støve pladerne med Ike af. Dødsårsagen er ikke bekendtgjort, men det er en kendt sag, at Ike havde problemer med lungerne som følge af tobaksrygning.
Hvil i fred, du gamle.

Ike & Tine trykker den af – medley. Ike med band – I want to take you higher. Proud Mary.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

243 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62