En er død: Daevid Allen

13. marts 2015

Det nye capac-år starter med en kedelig nyhed. Medstifteren af de store psykedeliske bands Soft Machine og Gong, (Christopher) Daevid Allen, døde den 13. marts af en kræftsygdom. Allen kom fra Australien og var en mand med appetit på amerikansk beat poesi og avantgaardemusik. Det førte ham til Canterbury, hvor han i 1966 stiftede Soft Machine sammen med Robert Wyatt, Kevin Ayers og Mike Ratledge. På en turné blev han hængende i Paris og visaproblemer gjorde, han ikke lige kunne vende tilbage til Storbritannien. Det førte til dannelsen af Gong i 1967, som Allen spillede sammen med frem til 1975, hvor han forlod gruppen. I de efterfølgende år skabte han bands som Planet Gong og Euterpe og i firserne tog han tilbage til Australien, hvor han blev performancekunstner med lyrik og musik. Nu er han død og verden er blevet en original fattigere.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

213 har læst indlægget
14,220