Endnu et dødsfald: Iain Campbell, 73

16. april 2015

For snart fem år siden købte jeg en singleplade med Maia & Full Limit. Et ripp off efter Cy, Maia og Robert. Og med sig i Full Limit havde Maia Robert Leliève, James “Jimmy” Campbell og Iain Campbell. Den sidste kunne jeg ikke lige dechiffrere dengang, men med hjælp fra bl.a. Torben Bille faldt tingene på plads. Du kan læse med her. Af kommentarfeltet kan man også læse, at der herskede tvivl om, hvad der blev af Iain efter indspilningen af duoalbummet Alliance sammen med Robert Leliève.

Nu viser det sig, at Iain Campbell lige er død af et hjertetilfælde i en alder af 73 år. Og af nekrologerne og efterskrifterne på nettet kan man læse, at skotten Iain blev født i Glaskow og startede sin karriere som guitarist i diverse swingbands i halvtredserne og tresserne. Senere tog han med The Big Six til Hamborg, hvor de erstattede the Beatles. Iain spillede også backing for Chuck Berry og Little Richard, da de besøgte Europa dengang. Senere blev han sessionmusiker og spillede blandt andet bag Stealers Wheel (m. Gerry Rafferty). Senere flyttede Iain til Mississippi, hvor han opdyrkede bluesgrassmusikken.

Iain vendte dog tilbage til Storbritannien og levede af at spille på pubs helt frem til han fyldte 70 år. Nu er han ikke mere og tiden er inde til denne minderune. Hvil i fred.

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

116 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62