Et jubilæum: Lasse & Mathilde – 40 år

5. september 2015

Det begyndte vist sådan cirka med ovenstående plade, Mathildes fortolkning af Tove Ditlevsens digte Pigesind. Mathilde sang og Lasse Helner leverede musikken. Jeg husker, at den plade – der kom til at konkurrere lidt med Anne Linnets Ditlevsen-plade Kvindesind, der kom et par år efter (1978)gjorde et vist indtryk på mig. Dels på grund af Mathildes skønsang, men også, fordi jeg længe havde været fan af Lasse Helner (der jo trådte nogle af sin ungdomssko i Baronets).

Duoen har stort set været aktiv lige siden dengang i midten af 1970’erne og er det stadigvæk. De er aktuelle med albummet Verden Venter, som har ladet vente på sig i hele seks år. Koncerter og andet har lagt beslag på duoens tid.

Lasse & Mathilde har fundet deres egen niche i dansk musik. Og det er vist ikke for meget at påstå, at der ikke er nogen magen til dem. Og det er jo lidt af en præstation i vor tid. Til lykke med jubilæet og held og lykke med de næste mange år.

Alverdens unger

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

190 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62