Farvel til Otto Sigvaldi – 1943-2015

10. september 2015

20._Otto_Sigvaldi_KM

Jeg har lige erfaret, at Otto Sigvaldig er død. Præcist hvornår ved jeg ikke og har ikke kunnet finde en eneste nekrolog. Og det er en skam.

Otto Sigvaldig Petersen blev kendt i tresserne, da han på Strøget i København gik rundt iklædt meget originalt og farvestrålende tøj og solgte børne- og digtbøger fra sin barnevogn.

Han gjorde sig som digter, oversætter (bl.a. af den dengang ganske populære samling af børnevisdom Koen har fire hjørner) og forlægger (bl.a. for en ung Steen Kaalø og Dan Turéll). Sigvaldi som han bare kaldtes var eksponent for den hippieinfluerede, kulørte og lidt gale del af ungdomsoprøret. En af de rigtige originaler, der var med til at gøre det hele lidt mere festligt og farverigt. Æret være hans minde.

Burnin Red Ivanhoe (Sigvaldi medvirker på 6 Elefantskovcikadeviser)

Fotoet er lånt hos Københavns Museum

Opdatering 11. september: Med hjælp fra Helge kan jeg tilføje, at Sigvaldi endte sine dage på et hospice på Lolland, og at han blev 72 år. Sønnen Rasmus har bragt dødsfaldsannoncen på sin Facebookside og er i gang med at lave en billedkavalkade over faderens berømmede aktiviteter på Strøget. Nogle af de foreløbige billeder og anekdoter kan man se på Facebooksiden “Gamle København”.

5 kommentarer

  1. Helge Jørgensen kommentarer:

    Hvis han er død – som det frem gÃ¥r at den danske wiki, sÃ¥ er det sket inden for den seneste uges tid da det ikke fremgÃ¥r af denne artikel fra 2. september http://minby.dk/city-avisen/stroegets-store-hippie-skal-ud-paa-sin-sidste-rejse/

  2. capac kommentarer:

    @Helge Jørgensen: Jeg har oplysningen fra digteren Asger Schnack, der plejer at være velinformeret om, hvad der sker i kulturlivet. Så jeg går ud fra, at det er noget, der er sket for kort tid siden. Jeg opdaterer, hvis/når jeg får flere oplysninger.

  3. Helge Jørgensen kommentarer:

    Tak

  4. Helge Jørgensen kommentarer:

    Fandt lige en opdatering på Rasmus Sigvaldis Facebook fra den 10. september, hvor han skriver at Otto Sigvaldi døde to dage tidlgere. Der er et billede af en nekrolog fra hvad jeg tror er Politiken

  5. capac kommentarer:

    @Helge: Tak for opdateringen. Det hjalp jo meget. Nu ved vi med sikkerhed, at Sigvaldi har forladt os og også noget om, hvordan og hvornår det skete. Tak.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

2.698 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62