Hvad blev der af – Maggie Bell

18. september 2015

Helt uforvarende kom jeg til at se lidt af et gammelt afsnit af tv-kriminalserien Taggart på tv – og jeg kunne ikke lade være med at notere mig, at titelsangen blev fremført af den skotske sangerinde Maggie Bell.

Den nu 70-år gamle Bell begyndte at synge allerede som ganske ung og gjorde sig først bemærket i en større kreds, da hun blev en del af bandet Power, der senere blev kendt under navnet Stone the Crows. Et dødsfald førte til opløsningen af den gruppe og Bell fortsatte som solist og fik udgivet Queen of the Night i 1973. Den blev fulgt op af det Jimmy Page-producerede album Suicide Sal (1975), der udkom på Swan Song Records, der med navne som Bad Company og Pretty Things satsede på gedigen bluesbaseret rock. Og Maggie forsøgte at holde fast i det udgangspunkt – også i sin solokarriere.

I 1981 fik hun sit største hit i Storbritanien med duetten “Hold me“, som hun sang sammen med B. A. Robertson.

For at vende tilbage til udgangspunktet, så fik Maggie også foden inden for i tv-verdenen. Hun sang temasangen i serie Hazell og i Taggart. Og hun leverede stemmen til figuren Esme Ford (spillet af Joanna Lumley) i serien Lewis, i afsnittet “Counter Culture Blues”.

Maggie har boet mange år i Holland. Men i 2006 vendte hun tilbage til Storbritannien og blev en del af The British Blues Quintet, hvor hun sang sammen med selveste Zoot Money. En konstellation, der især har gjort sig godt i blueskredse og har udgivet livealbummet Live in Glasgow (2007). Ved siden af det projekt har Bell sunget sammen med et par andre notabiliteter, nemlig Chris Farlowe og The Manfreds (et rip off fra Manfred Mann, dog uden Mann selv).

Det seneste, der er kommet fra Maggie Bell på plade, er en opsamling – Sound & Vision – fra 2008 og John Lords Blues Project (m. Jon Lord, Zoot Money, Pete York m.fl.) i 2011. Og tjekker man hendes egen hjemmeside, kan man se, at hun stadigvæk er aktiv med koncerter i denne måned sammen med Dave Kelly, så hvis man alligevel er i Tyskland i Oktober, November eller December, så har man mulighed for at høre hendes stærke stemme.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

596 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62