Farvel til Jan Monrad

21. november 2015

Endnu et træ i skoven af bemærkelsesværdige kunstnere med rod i tresserne og halvfjerdserne er faldet til jorden. I fredags døde Jan Monrad som følge af en blodprop i lungerne, 64 år gammel.

Den uddannede skolelærer startede som udøvende kunstner i begyndelsen af 1970’erne og kom ud til et større publikum, da han sammen med makkeren Søren Rislund dannede gruppen Totalpetroleum. De to tidligere gymnasiekammerater dyrkede en næsten ungdommenlig hang til aparte humor, som de forfinede og modnede i det band. Senere skrumpede Totalpetroleum ind til duoen Monrad & Rislund, hvor de to kammerater fortsatte deres satiriske og humoristiske arbejde.

Sammen med Rislund var Monrad eksponent for – på linje med fx Clausen & Petersen – den skæve, folkeligt forankrede, let samfundskritiske humoristiske sans, der også var et barn af tressernes og halvfjerdsernes anti-autoritære og rebelske strømning. Og nu er der så en mindre til at bære den flamme videre. Det er synd og skam. Farvel Monrad.

2 kommentarer

  1. Farmer kommentarer:

    Ak ja.
    Jeg nåede lige at se dem i Odense for 2 uger siden, hvor deres show var stærkt præget af præsentationen af Pladderballe Bryghus´produkter, hvoraf der var fornuftige mængder til nydelse.

  2. capac kommentarer:

    @Farmer: ForhÃ¥bentlig var det værd at drikke. Og det med markedsføringen siger nok noget om, hvilke tider vi har nu…

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

427 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62