Capac anbefaler: Another Juggle – Dance Sunshine, Dance

11. februar 2016

small_cover

Pladecoverets foto af en ung dame, der hengiver sig til kroppens bevægelser og titlen på pladen, Dance Sunshine, Dance afslører, at Another Juggle med deres plade leverer råstof til dansegulvet, hvad enten det befinder sig et sted ude i nattelivet eller inde i de hjemlige gemakker.

Ganske vist bevæger tekstuniverset sig inden for rammerne af den tidstypiske, nordiske (måske i virkeligheden globale…) melankoli, men det modsiger ikke – snarere tværtimod – musikkens dansante, medrivende og endorfinudløsende kvalitet. Albummet her definerer på sin egen fine facon vor tids særlige variant af den gamle, komplementerende spaltning mellem livs- og dødsdrift. Lige så melankolsk det kan se ud, lige så livsbekræftende og opløftende er musikken. Et lille eksempel blandt mange kunne være titelsangen, hvor det hedder:

“Brave, with bruises on my lips

I’m already a famous son

Known for melancholic art

That will make you dance

Acting human in my bed

Somehow I’m erplaceable

With solitude and ‘art’…”

Jeg ved ikke, om melankolien har en særlig tiltrækning i techno- og electronicamusikkens kredse, men Another Juggle er i hvert fald repræsentanter – og eksemplariske sådanne – for netop den særlige, tidstypiske balanceren på knivsæggen mellem melankoliens opslugende mørke og  musikkens opløftende og euforiserende lys.

Musikken på pladen trækker store veksler på den moderne, poppede technolyd fra 1980’erne og frem – og med tydelige rødder i halvfjerdsernes dystre electronica hos ikke mindst Kraftwerk. Her er både popmelodier, der drives frem på synthesizers og dybe, suggestive, programmerede rytmer, der lokker lytteren ud på danseoverfladerne.

Another Juggle er et godt bud på moderne dansk elektronisk dansepop. Og som sådan burde pladen finde vej til alle dem, der gerne vil bevæge kroppen og flytte fødderne til smægtende og forførende rytmer og ditto sange – og til radioernes playlister, hvor en plade som denne hører naturligt hjemme. Hermed anbefalet.

Antoher Juggle. Dance Sunshine, Dance. Produceret af bandet og Morten Bue. Target. Udkom 29/1-2016

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

309 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62