Og et genhør: Burnin Red Ivanhoe – M144

13. marts 2016

Og hvad kunne være mere passende på sådan en jubilæumsdag end et genhør med et af de gode gamle orkestre, nemlig Burnin Red Ivanhoe. Og med dobbeltalbummet M 144, der udkom i 1969. Og gav genlyd langt ind i det dengang overskuelige musikmiljø. Birnin Red Ivanhoe leverede et mønstereksempel på at progressiv rock ikke kun var noget for amerikanere og britter. Her på M144 mødtes amerikansk og dansk rock med syret jazz (Albert Ayler m.fl.) og smeltede smukt sammen til unik dansksproget progrock. Og netop det dansksprogede vakte opsigt dengang, hvor det endnu var til debat, om dansk var et sprog, man kunne rocke igennem på. Men M144 og Dissings Nøgne Øjne gjorde noget ved den fordom.

I næste uge kommer Burnin Red Ivanhoe forbi Aarhus og jeg vil være til stede for at se og opleve, om Karsten Vogel, Kim Menzer m.fl. kan løfte den danske progrockfane højt mod nattehimlen. Jeg tror det – og vender selvfølgelig tilbage.

Læs lidt om Burnins historie på bandmedlem Ole Ficks hjemmeside.

Albummet kan købes second hand til pæne priser – men findes ogsÃ¥ i bokssættet Dansk Rock Historie (den gule boks, hvor også 6 Elefantskovcidkadeviser findes).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

197 har læst indlægget
13,989