Endnu et dødsfald. Dave Swarbrick – Fairport Convention m.m. – er død, 75 år

3. juni 2016

5188R-IIo3L

 

En lungesygdom har taget livet af Dave Swarbrick, den navnkundige fiddlespiller i Fairport Convention. Især i kraft af sin medvirken i Fairport Convention blev Swarbrick en af den førende skikkelser i den folkemusik-renæssance, der rullede hen over Storbritannien i tresserne. Han var sangskriver, arrangør, sanger og multiinstrumentalist (viola, mandolin, fiddle, mandola og guitar). Via det legendariske Ian Campbell Folk Group kom Swarbrick ind i kredsen omkring Fairport. Først som studiemusiker, men hurtigt derefter som fast medlem af gruppen, og med sin elektrisk forstærkede violin var han på et afgørende punkt med til at definere den nye folkrock.

Jeg var så heldig at opleve Fairport, da de besøgte Staktladen i 1975, og den koncert står stadigvæk som en af de store, mindeværdige. Og jeg har en – ja, én – plade med bandet. Nemlig Liege & Leaf, det album, hvormed bandet genfortolkede den engelske folkesangskat. De andre plader lånte jeg på biblioteket. Men måske er det tid at udvide pladesamlingen med en enkelt eller to af deres andre fine album.

Selv om Swarbrick fik en dobbelt lungetransplantation, så fortsatte han til det sidste med at indspille musik og optræde. Han elskede at arbejde og spille. Og hans lige bliver svær at finde nu.

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

226 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62