Bare bryster – nu også i Østjylland

29. januar 2008

Den svenske (bryst)bevægelse Bara Bröst har nu fået tilhængere i Århus. På søndag vil medlemmer af Socialistisk Ungdomsfront iværksætte en såkaldt “kønskaotisk badedag” i svømmebadet Spanien, hvor mænd vil iføre sig bikinier og kvinder slippe brysterne fri fra deres indespærring bag BH’er og andet. I pressemeddelelsen hedder det: “Formålet med aktionen er, at folk skal selv have lov til at bestemme, hvornår bryster eller genitalier er seksuelle objekter, og hvornår de bare er en del af kroppen med samme status som en albue”.
Her i bloggen er vi jo medlemmer af FUK, der arbejder for en uddybelse af kønsforskellen og ikke en større forvirring, for slet ikke at tale om “kaos” – vi synes der er forvirring nok på det felt! – så vi overvejer at tage ned til Spanien for at dyrke en gammel mandefornøjelse: at kigge på bare damer. Og nynne med på Freddy Fræks gamle sang: Nu skal vi ud og se på damer! Vi er nemlig af den formening, at man ikke selv kan bestemme, om man vil opfattes som sexobjekt (helt eller delvist). Det er andres begær, der gør en (helt eller delvist) til objekt. Og så kan man protestere nok så meget. Og hverken slør eller heldragt ændrer på den sag (måske endda tværtimod).
Men som sagt: Forbyd sex! Afskaf det! Og held og lykke med arbejdet. I får nok at se til.

Tilbagefald 1 og 2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

 1. Carsten Agger kommentarer:

  Jamen, jamen, jamen, jeg kan da kun støtte tanken om, at det skal være legalt at gå med bare bryster i svømmehallen og alle mulige andre steder for den sags skyld; jeg er dog ikke 100% sikker på, at det er af de rigtige grunde 🙂

 2. capac kommentarer:

  @Carsten Agger: Jeg er også sikkert på, at de unge mænd i Socialistisk Ungdomsfront bakker fuldt og helhjertet op om ungmøernes aktion. Frem med albuerne!

 3. Carsten Agger kommentarer:

  Faktisk er det mere end albuerne, de vil tage frem:

  “Århus Svømmehal vil søndag den 3. februar ikke kun lægge vand til bare bryster, men også befriede testikler.

  Det er nu ikke kun kvinder, der vil gøre op med normative dresskoder i danske svømmehaller. Søndag den 3. februar vil aktivister omdanne Århus Svømmehal til et kønskaotisk laboratorium, hvor kvinder svømmer uden overdel, mænd med – og de sidste måske også uden underdel …”

  http://www.modkraft.dk/spip.php?page=nyheder-artikel&id_article=7110

 4. capac kommentarer:

  @Carsten Agger: I know. Det var ment som en joke. De skriver jo, at brysterne skal have samme status som fx albuen. De glemmer blot, at også en albue, en ankel, et knæ, en hånd, en nakke, en øreflip osv. kan vække seksuelle stemninger og følelse. For så vidt er vi – lige vidt. 😀

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 1.397 gange
Side 1 af 11
11,684