Dødsfald: Scotty Moore, 84

29. juni 2016

Med Scotty Moores død sættes et endeligt punktum for et vigtigt kapitel i rockens historie. Han var den sidste af det hold musikere, der oprindeligt dannede bandet bag Elvis Presley. Scotty var studiemusiker i Sun Studierne i Memphis i halvtredserne. Og det var her, han mødte den unge Elvis i 1954. Sun Studiernes sekretær Marion Keisker var lun på Elvis og overtalte ejeren Sam Phillips til at give den unge mand en chance. Og Sam sendte straks Elvis videre til Scotty, der skulle lytte til Elvis og sige sin mening om det, han hørte. Mødet mellem Scotty og Elvis resulterede i sangen “That’s All Right”. Siden var Scotty med til at definere den tidlige rock’n roll med sit guitarspil på sange som “All Shook Up” og “Heartbreak Hotel”.

 

Gem

Gem

2 kommentarer

  1. kenny jensen kommentarer:

    Kære Capac.
    jeg er nu IKKE helt enig med Jer om at efter Scotty Moore`s død, skulle være sat et endeligt punktum i rocken´s historie.
    Jeg ved ikke om I er bekendt med D.J. Fontana, der var trommeslager for Elvis i samme periode som Scotty, stadig er i live?
    D.J. er også kommet i H.O.F.
    Jeg var så heldig og møde både D.J og Scotty flere gange i 90erne i Væsterås, der ligger i Sverige.
    Vi spiste morgenmad sammen på Stadshotellet dagen efter de havde optrådt på selvsamme hotel.
    Og jeg kan love Jer ALLE de to gutter var herlige, og tog sig tid til at svare på mine mange spørgsmål, om dem, og deres tid med Elvis, og hvordan Elvis var over for dem og sine fans.
    Så er nogen interesseret i at vide mere, så kom med spørgsmålene.
    Mange hilsner
    Kenny.

  2. capac kommentarer:

    @kenny: Nej, der er ikke sat et punktum i rockens historie, men nok et – af flere – i fortællingen om rockeren Elvis’ historie. Men man skal heller ikke tage formuleringen for mere end en anerkendelse af mandens betydning pÃ¥ de tidlige legendariske indspilninger med Elvis. Og D. J. Fontana var selvfølgelig ogsÃ¥ med til at lægge bunden bag Elvis (han lever mig bekendt endnu, selv om han er en alderstegen herre pÃ¥ 85…).
    Din opfordring er hermed givet videre til alle interesserede i Elvis og hans backing.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

198 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62