Capac anbefaler: Select Captain – Strings & Feathers

15. oktober 2016

Det er cirka to år siden, jeg havde fornøjelsen af at omtale Select Captains debutalbum The Feathes and the Lights. Og siden har jeg omtalt EP’en Pure Neon. Jeg hæftede mig dengang ved Select Captains – dvs. Kristian Gaarskjærs – forkærlighed for melankolske sange og et musikalsk udtryk, der dyrkede americanaen og flyttede sig i retning af et enklere, akustisk udtryk med inspiration i folk og country.

På sit nye album Strings & Feathers tager Select Captain endnu et skridt fremad. De eftertænksomme og let melankolske tekster om et modsætningsfuldt liv er der stadigvæk og det er jo, som jeg ofte par pointeret, i pagt med noget i tidsånden. Til gengæld flyttes det musikalske udtryk i retning af noget større, selv om det stadigvæk er med rod i det amerikanske. Og en del af forklaringen er, at Select Captain på denne pladen nærmest er blevet et band. I hvert fald har hovedpersonen trukket medlemmer af sit liveband med ind – ikke alene i studiet med i den kreative proces. Og det mærker man med det samme, og løfter den før så enkle roots- og americanatone op til noget, der vel kan beskrives som en slags sammesat indierock.

Ellers indfrier albummet de forventninger, de to foregående plader har efterladt i retning af nogle – ti i alt – iørefaldende og bevægende sange, hvor musikkens lethed udgør en modvægt til teksternes alvorlighed. Og med sit udvidede musikalske lydbillede burde den nye plade kunne udvide Select Captains publikum. Hermed anbefalet.

Select Captain. Strings & Feathers. MMR. Udkom den 14. oktober.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

350 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62