Genhør med Replacements

13. februar 2008

Et af de fremmeste alternative rockbands fra 1980’erne The Replacements får nu genudgivet en del af deres produktion på retro-plademærket Rhino. Det gælder: “Sorry Ma, Forgot To Take Out the Trash,” “Stink,” “Hootenanny” og “Let It Be”. Selvfølgelig i udvidede osv. udgaver. Replacements, der efter Let It Be, 1984, skrev kontrakt med det store Sire Records, var banebrydende for nyere amerikansk nybølgemusik. Inspireret af punken inddrog Paul Westerberg og kompani snart mange forskellige rockelementer i deres musik og var med til at definere lyden for mange efterfølgende amerikanske nyrockere. Det var også tydeligt (i mine ører i det mindste, at Replacements havde lyttet en hel del til den r&b-baserede, engelske tresser-rock). Som så ofte med den slags banebrydere, så fulgte pladesalget ikke helt med rollen som kritikerdarlings og kultband.
Efter bandets ophør har sangskriveren Paul Westerberg forfulgt en fornem solokarriere. Seneste med pladen Folker (2004) og en Best of (Besterberg, Rhino 2005).

Bastards of Young
Aching to Be
Goddam Job & Junior’s Got A Gun (1981 – med tryk på!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

  1. hhs kommentarer:

    Cool, Capac. Beskæftigelsespolitikken og ’Mats er emner, der altid kan få mig op af sofaen.

    ’Let it Be’ var dog ikke debuten, som du skriver.

    Her er en diskografi.

    Sorry Ma, Forgot to Take Out The Trash (1981)
    Stink (1982) (minialbum)
    Hootenanny (1983)
    Let It Be (1984)
    Tim (1985)
    Pleased to Meet Me (1987)
    Don’t Tell a Soul (1989)
    All Shook Down (1990)

  2. capac kommentarer:

    @hhs: Tak for korrektionen. Nej, Let It Be var blot før Sire-perioden…

  3. hhs kommentarer:

    Og jo, du har fuldstændig ret. Replacements var væsentligt inspireret af Stones og Faces.

  4. capac kommentarer:

    hhs: Tilbage til Rødderne! :-)

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 169 gange
9280