Lækker pop

27. januar 2017

Forleden snakkede jeg med en popelsker, der mente at poppen var på retur, og at folk heller ikke gad købe pop mere. Og det kan da godt være, at også salget af gemen pop skranter (jeg kender ikke salgsstatistikkerne eller streaminglyttestatistikkerne), men poppen lever. Jeg satte mig for at finde et par eksemper af nyeste dato.

Man tager en god melodi, en eller flere feminine og forførende stemmer og sørger for at levere en lydefri, professionel produktion. Og hopla har man en popsang. Som fx Overcoats (Hana Elion og JJ Michell) og deres “Hold me close”

Eller en anden nyopkomling, Lucy Mason, fra Australien og hendes sang “Hunger”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 kommentarer

 1. Donald kommentarer:

  Musik generelt er på retur – og du kender alle grundene.
  Musik blev brugt til at skabe en identitetsagtig gruppefølelse, nogle gange helt absurd. Det går tilbage til den klassiske musiks storhedstid i 1830-70’erne, måske lidt flere år i begge ender (der er selvf. ikke skarpe grænser) hvor vi ser tydelige tegn på starstruckness, tilbedelse af store kunstnere, artister. Der var iextreme tilfælde som da en kvinde gik med et cigarskod fra Liszt, klaverkomponisten. Eller “Holder De af Brahms”-syndromet, hvor man identificerer en musikstil med en bestemt komponist. At kvinders tilbedelse steg til hidtil usete højder med Beatles koncerter (og måske nogle andre substitutter) i 60’erne husker vi der er i den alder, også selv om vi måske ikke selv gik til lige den slags koncerter. Pigerne havde behov for at lære deres sexualitet og drengene måtte også lære og forstå at piger kan være lige så irrationelle i pardannelse som drengene. (Det kom der mange dårlige parforhold ud af!?)

 2. Donald kommentarer:

  Æv – det er svært at skrive om, min kommentar kunne forbedres i flere henseender.
  Det var ikke kun musikstil, men livsstil, som blev forbundet med en komponist, beat-gruppe, rock-stil, metal, folk, country, pladebutikkernes labels + flere mere detaillerede labels.

 3. capac kommentarer:

  @Donald: ja, du har nok ret i at musikken på mange måder er på retur. Og jeg tror også der blandt andet er en simpel teknologisk forklaring. Hvis du har adgang til “alt” via streaming og lader strømmen køre i tide og utide, så bliver dit forhold til musikken let overfladisk. Vi lytter ikke længere til musik, når den strømmer ud gennem mobiltelefonen. Den er reduceret til muzak på linje med den, vi stadigvæk kan være uheldige at blive udsat for i supermarkeder og lign. – Men med til billedet hører også, at der stadigvæk er mennesker, der har glæde ved at spille musik og også har noget på hjerte – og som trodser tidens tendens. Så jeg er fortrøstningsfuld. Musikken – som kunsten i det hele taget – skal nok overleve, selv om det bliver sværere at leve af at skabe kunst og musik.

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 1.812 gange
Side 1 af 11
11,611