Capac anbefaler: Trouble Cats – Live in Aarhus 2017

6. februar 2017

I oktober sidste år omtalte og anbefalede jeg Martin Bloms fine refugieplade Sange fra ødekirken. Og nu er Martin så tilbage, men denne gang som integralt element i det aarhusianske roots-blues-rock-band Trouble Cats, der markerer bandets tre årtier på danske scener med udgivelsen af en vaskeægte liveplade, Live in Aarhus 2017.

Og pladen, der er indspillet i det kendte aarhusianske værtshus og spillested Fatter Eskild, består af 11 sange, der er skrevet af Blom og de andre musikere i bandet (Henrik Thorsen, trommer og kor), Henrik Hansen (mundharpe, vokal) og Morten Brauner (bas og kor). Og så er der et enkelt Willie Dixon-nummer, “I just wanna make love to you”.

Og pladen er en vaskeægte liveplade af den slags, der sætter musikken i centrum og barberer koncertsituationen med publikums’lyde’ ned til det minimale – uden at stemningen og fornemmelsen af livesituation er faldet bort. Og det betyder helt enkelt at musikken kommer 100% til sin ret uden at lyde pladestudieproduceret. Og lytteren får hele 11 sange, der alle står i dyb gæld til ikke mindst den uopslidelige blues, men også dens ekkoer i amerakansk rootsmusik. Her er reminiscenser af såvel klassiske bluesikoner som fx bands som Little Feat (i mine ører i hvert fald). Og kvartetten fremfører sangene med en kompetence, der afspejler mange års samspil og erfaring fra spillesteder rundt omkring. Og de finder fint balancen mellem en lyd, der lugter langt væk af studie, og den rå, beskidte livelyd, nogle dyrker. Så pladen fungere fint som såvel præsentation af det fine aarhusband som dokument over en optræden på Fatter Eskild.

Pladen henvender sig til enhver med kærlighed til rootsrock og blues – og er ikke kun for aarhusianere, resten af landet kan sagtens og bør også være med her. Hermed anbefalet.

Trouble Cats. Live in Aarhus 2017. Produceret af Kaspar Vorbeck og bandet. LongLife Records. Er udkommet.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kommentar

  1. Livealbum med Trouble Cats ude nu | Martin Blom pings back:

    […] BLOGGEN CAPAC: “Kvartetten fremfører sangene med en kompetence, der afspejler mange års samspil … […]

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 483 gange
Side 1 af 11
11,684