Erik Clausen – 75

7. marts 2017

Erik Clausen – ovenfor foreviget sammen med Sylvester Petersen i deres fælles gadecirkus – fylder 75 år i dag. Og over for DR forsikrer han, at han ‘stadigvæk er på tværs’. Siden halvfjerdserne har Clausen udgjort en vigtig brik i den udogmatiske venstrefløj, hvor humor, kreativitet og en god portion galskab var vigtigere en det rette partimedlemskab og den rette ortodoksi.

Sammen med Petersen og mange andre var han med til at gøre halvfjedsernes venstrefløj lidt mere fornøjelig, sjov og farverig. Og hvor man dog savner den slags sprælskhed her i den kuldslåede, højrepopulistiske, ny-liberalistiske politiske konjunktur, hvor netop undergravende humor nærmest betragtes som terroristisk!

Siden dengang har Clausen især gjort sig bemærket med en række spillefilm, der alle har været “folkelige” – og på tværs i forhold til dansk film og den politiske virkelighed. Clausen er snart aktuel med en ny film Aldrig mere i morgen og har sikkert andre projekter på bedding, hvis man kender den trodsige Clausen ret. Til lykke Erik.

Billedet er lånt hos cirkusmuseet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

127 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62