Morten Piil – filmkritiker – fylder 65

1. marts 2008

Da capac var en spirende cineast – filmelsker på almindelig dansk – lykkedes det ham at få fat på et eksemplar af trebindsværket “Se – det er film” (1964-66). Først bind 1 og 2 – og efter lang tids søgen et dugfrisk eksemplar af bind 3 i en for længst forsvunden esbjergensisk boghandel i Kongensgade. Værket, der består af en lang række mesterlige artikler om film, var redigeret af den dengang unge filmkritiker Morten Piil. Han fylder i disse dage 65, og siden dengang har han fået status af at være filmanmeldernes grand old man.
Han er en af de tungtvejende argumenter for, at jeg stadigvæk læser dagbladet Information, hvor han – alt for sjældent i øvrigt – skriver. Det bliver dog til en ugentlig spalte, hvor man kort, fyndigt og kritisk anbefaler film, der løber over skærmen på de nærmeste kanaler.
Man skal sætte pris på de gode anmeldere. Der er så få af dem. Og Piil er en af dem. Vi må håbe, at han ikke trækker sig tilbage, men fortsætter med at tilføre Information læseværdigt filmstof. Han er et godt eksempel på, at de grå guld bør blive på arbejdsmarkedet. Stort til lykke fra blog capac.

Mere biografi her.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

368 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62