Capac anbefaler: Rovdrift – Troløs

5. maj 2017

Troløs-640x393

I dag udkommer EP’en Troløs med kvartetten Rovdrift, der består af David Hertz, Thomas Borge, Rasmus Broe og Carsten Bjørnlund. Som titlen kunne antyde, så er EP’en et seks sange langt studie i det mørkeland, der ligger hinsides vor tids foretrukne emotionelle område, melankolien.

Rovdrift er musikalske mørkemænd, der på et herligt, ligefremt, let forståeligt dansk besynger desillusion, håbløshed og ja tro-løshed. Som fx i den indledende sang med den sigende titel “Ateistisk mesterværk”, der – hvis jeg ellers har opfattet ordene rigtigt (for igen mangler tekstarket! Kom nu pladeforlag, tag jer lidt sammen…) – handler om at være troløs i den virkelighed, man lever i. ‘Vi er alle i samme båd, men jeg springer over bord..’ hedder det sådan cirka. I et tekstunivers, der lægger afstand til det positive og optimistiske. Håbløsheden og kuldslåetheden råder hos Rovdrift.

Skuespilleren Carsten Bjørklund synger for med en prisværdig klar stemme, der med næsten overflødiggør aftrykte tekster (men også kun næsten). Og musikalsk er sangene bundet op af arrangementer, der trækker på musikalske genrer, der også ofte har været repræsentative for det utilpassede og modsatte: punk, spillemandsmusik, støjrock og balkanmusik. Og det hele er kogt sammen til en voldsom ret af sort negativitet, der er befriende og overbeviser med sin konsekvens og kompromisløshed. Det skal blive spændende at følge de fire mørkemænd fremover og se/høre om konceptet måske kan bære en langspiller… Hermed anbefalet.

Rovdrift. Troløs. Grammafon. Udkommer i dag.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

422 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62