Videoer fra dengang, der ingen videoer var …

2. oktober 2006



Der var engang, hvor der ikke eksisterede videoer. Hvor tidens pop- og rockstjerner måtte ty til andre medier for at promovere deres musik. The Beatles var en opfindsomme med hensyn til tv-mediet. Ud over at lave film med musik i – A Hard Days Night, Help! og Let it be skabte de også tv-fortællingen Magical Mystery Tour. Faktisk lavede de også noget, der kunne være en slags video – før videoen blev opfundet. Således udsendte de en promotionfilm for sangen “Hello Goodbye”. Det er den første “video”, jeg mindes at have set dengang i tresserne. Læg i øvrigt mærke til uniformerne, som vi kender fra coveret til Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band:

I tresserne var rock – eller som det hed dengang beatmusik – ikke hverdagskost på tv. DR sendte nogle få fremragende udsendelser, og var man blandt de heldige, der kunne se svensk, engelsk eller tysk tv, så var der mulighed for blandt andet at se BBCs Top of the Pops eller den fremragende tyske Beat-Club, hvor jeg havde lejlighed til at opleve næsten alle de store amerikanske og europæiske navne. Fx den fabelagtige gruppe The Move. Se dem give nummeret I can hear the Grass grow fra 1968 i en for den tid typisk sort-hvid scenografi:

I øvrigt kan man læse om Beat-Clubs 40-årige historie på Radio Bremens hjemmeside.

Tak til Uffe for support!

Opdatering: jeg kan ikke lade være med at lægge endnu en video med The Move ind. Hvor den stammer fra, ved jeg ikke. Men musikken er helt ok:

Blackberry Way

4 kommentarer

  1. klaus kommentarer:

    har du set hvem der er nummer syv på listen her:
    Blokbot.dk

  2. Carsten kommentarer:

    SÃ¥ er det bare med at komme op og tage kampen op
    med de højreorienterede bloggere –
    og Urbanblog.dk’s mastersite feed :-)

  3. Carsten kommentarer:

    OK sÃ¥: Da gud og hvermand jo synes at samles her hos Capac –
    mit domæne er ikke væk, men midlertidigt suspenderet,
    fordi jeg kom til at lægge for mange billeder på sitet. Ups :-)

  4. capac kommentarer:

    Altid plads til en til (der bruger Rexona, som det hed i en gammel biografreklame)…

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

624 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62