Dødsfald: Vibeke (von) Sperling – 72 år

14. maj 2017

Vibeke_Sperling

I går døde journalisten Vibeke (von) Sperling, 72 år gammel efter længere tids kræftsygdom. Og i Information skriver Karen Syberg en lang indfølt, vidende nekrolog om Sperling. En nekrolog som et portræt af en erklæret venstreorienteret journalist, der holdt fast i sit udgangspunkt i ungdomsoprøret, kvindebevægelsen og de venstreorienterede halvfjerdsere til det sidste og brugte udgangspunktet i sin vidende, analytiske tilgang til sit journalistiske fagområde – der især var de østeuropæiske lande – og i sit forhold til den danske og udenlandske venstrefløj.

Når man læse hendes artikler i Information eller hørte hende i Danmarks Radios udsendelser var man aldrig i tvivl om, at hun havde styr på sin research og sin baggrundsviden i sine analyser. Og det er journalister som Sperling, der stiller den aktuelle journalistiske elendighed i de store medier til skue. En journalistik, der stiller sig tilfreds med at løbe med vinden, aldrig forholder sig virkelig kritisk til det bestående, men skøjter selvtilfreds hen over en tilsyneladende lydefri overflade, sjældent har styr på research og baggrundsviden og nøjes med at fokusere på (helst kendte) personer og egen mediefremtræden. Sperling gjorde den slags journalistik til skamme – og derfor vil hun være savnet i mediebilledet.

Foto lånt fra den danske Wiki-artikel om Sperling.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 74 gange
Side 1 af 11
11,684