Apropos Elvis Presley: Om hundrede år er alting glemt

16. maj 2017

I The Guardian funderer man over det forhold, at Elvis Presleys berømmelse åbenbart er ved at aftage her kort før 40 årsdagen for mandens død. Den britiske ungdom kender ikke eller kun meget lidt til Presley og hans musik spilles ikke tilnærmelsesvis så meget på Spotify som fx Beatles, David Bowie eller Michael Jackson. Spørgsmålet er så hvorfor? Artiklen tyder på, at det ikke er musikken som sådan, men snarere det forhold, at medielandskabet har forandret sig radikalt de sidste årtier. Engang kunne man ikke undgå at høre Elvis i radioen og på tv, men i dag skal man aktivt opsøge steder, hvor manden spilles. Og måske er det mere hans omdømme, der har overlevet i medierne. Historierne om hans ynkelige endeligt og hele det forlorne billede, som bagmændene har opbygget  af The King. Rinstenssparkedragtene, Gracelands candy floss-byggeri osv.

Om hundrede år er alting glemt, plejede min far sømanden altid at sige. Og måske gælder det også erindringen om Elvis Presley? Så er det da godt, man har været med, medens han betød noget.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

129 har læst indlægget
14,680