1967. The Youngbloods

5. juli 2017

1967 bød på mange nu legendariske album med store navne – fra Beatles til Hendrix. Men der kom også en række knap så kanoniserede, men ikke desto mindre mindeværdige, album det år. Et af dem var debutalbummet med The Youngbloods, der udkom i januar 67. Vi ser her bort fra albummet Jesse Colin Young and the Youngbloods, der blev udsendt samme år uden den store opmærksomhed.

Bandnavnet skyldtes forgrundsfiguren, bassisten og sangeren Jesse Colin Young, der var en af grundlæggerne. Albummet solgte ikke stort og kom ikke højt på hitlisterne. Men ikke mindst i kraft af en enkelt sang, hippieoden “Get together” (skrevet af Chet Powers fra Quicksilver Messenger Service) blev albummet ikke glemt. Singlen med sangen solgte mere end en million eksemplarer – og sangen er blevet kopieret af flere kendte navne, bl.a. Jefferson Airplane, der havde den med på deres debutalbum Takes Off (fra 1966).

Youngbloods holdt sammen til 1971 og fik udsendt en lille snes album. Derefter gik de alle solo, men den eneste, der havde mærkbar succes med det valg var Jesse Colin Young, der har udsendt en lang række lytteværdige album.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

100 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62