Tilbage til de simple drømme…

11. juli 2017

Linda Ronstadts album Simple Dreams runder de 40 år, og derfor genudsendes pladen i en såkaldt “udvidet” udgave – på CD og vinyl. Ud over en lydforbedret udgave af den oprindelige plade rummer den nye nogle liveoptagelser fra samme periodes koncerter.

Pladen er en af mine favoritter. Ikke kun inden for Linda Ronstadts diskografi, men i det hele taget. Pladen udkom i september 1977 og ramte klokkerent ind i hitlistesegmentet med sin særlige professionelle mainstreamorienterede udgave af halvfjerdsercountryrock. Hvor stor en succes, pladen var, understreges af, at det var den, der fortrængte Fleetwood Mac og deres Rumours fra albumtoppen, hvor den havde ligget i samfulde 29 uger. Pladen kastede også en masse succesfulde singler af sig – og var i det hele taget bygget op omkring nogle af tidens bedste sangskrivere – fra Jagger/Richard over Dolly Parton og Roy Orbison til Warren Zevon og Buddy Holly (som undtagelse fra samtidsreglen).

Livenumrene stammer angiveligt fra en koncertfilm, som HBO lavede med Ronstadt i 1980. Se den her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

29 har læst indlægget
12,606