Instruktøren George Andrew Romero er død, 77 år

17. juli 2017

Det er få filminstruktører den ære beskåret at skabe en særlig genre. Men det skete for den kanadisk-amerikanske instruktør, da han i 1968 satte skub i den såkaldte zombie-kultur med filmen Night of the living dead. En film, der hurtigt blev en kult-film og initierede en lang række zombie-tematiske film og serier. Senest har vi set tv-serien The Walking Dead og et rip-off, der står i gæld til Romeros fantasi om hjemsøgende zombier.

Man behøver ikke at være til det overnaturlige for at kunne fordøje den slags film. De kan ses og fortolkes på linje med science fiction- og fantasy-film som fortællinger om det menneskelige slet og ret. Der går en lige linje fra romantiske forestillinger om Jekyll-Hyde-syndromet, Dracula-myten, skyggefortællinger osv. til Romeros zombiefantasi, hvilket blot understreger, at han står solidt plantet på den moderne fortællings grund. Nu er han død, men andre har som nævnt taget over og vi har langtfra set den sidste zombiefilm.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

20 har læst indlægget
12,606