Genhør med Holy Modal Rounders

19. juli 2017

“It was like being at an Arabian hoedown with a band of psychedelic hillbillies”. Sådan beskriver Patti Smith sin oplevelse af bandet Holy Modal Rounders (i sin selvbiografiske Just Kids). Og Holy Modal Rounders er da også noget specielt.
Bandet opstod som duo i de tidlige tressere i miljøet omkring Lower East Side i New York. Peter Stampfel og Steve Weber blandede den nye interesse for gammeldags folkemusik med inspirationen fra den psykedeliske musik – og det sikrede dem en kultstatus. De omgikkes og arbejdede sammen med kendte navne som skuespilforfatteren Sam Shepherd (der også var medlem af bandet en tid) og The Fugs, som de indspillede sammen med. Størst omtale fik de, da de bidrog til lydsporet til filmen “Easy Rider” med sangen “Bird Song” fra gruppens fjerde album.
Holy Modal Rounders eksisterer vist stadigvæk, selv om det er længe siden, de har udgivet noget på plade. Der kom en opsamling i starten af nullerne, og for få år siden komer der også en live-plade med titlen Bird Song.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

30 har læst indlægget
13,607