Listomani: De 150 største albums, lavet af kvinder

25. juli 2017

Det er længe siden, jeg har været omkring listerne. Men nu har radiostationen NPR vovet pelsen og lavet en liste over The 150 greatest albums made by women. Og ja, vi lever i en tid, hvor kvinderne tager over – også i musikken (selv om der stadigvæk er nogen, der synes, der er for få kvinder i musik), og derfor er det måske nærliggende med sådan en liste. Men igen: Listers svaghed er deres udeladelser og deres konkrete valg. I dette tilfælde skal jeg ikke klage så meget over udvalget. Der er rigtig fine ting blandt de 150 plader. Men der er navne, der brillerer ved deres fravær. Hvorfor er søstrene McGarrigle fx ikke med?

Men man kan jo altid fordybe sig og måske falde over noget, man ikke kender så meget til. Som fx foretagendet Against me, hvor “transkvinden” Laura Jane Grace huserer og besynger det transkønnede. Fx og især på deres sjette album med den sigende titel Transgender Dysphoria Blues. Man kan så altid spørge, om en sådan plade skal høre under “lavet af kvinder”, når nu der er tvivl om kønnets status? Men lad det ligge her…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

56 har læst indlægget
14,293