Under radaren: Jessie Mae Hemphill

7. august 2017

Jessie Mae Hemphill døde i juli måned 2006, 82 år gammel. Hun var repræsentant for den afart af blues, der kaldes North Mississippi hill country blues efter det område, hvor hun voksede op. En lang række indspilninger har hun på samvittigheden, men jeg erindrer ikke at være stødt på hende før for ganske nylig. Derfor skal hun ind under min radar med sin enkle blues, der vækker mindelser om den tidlige halvtredserrock’n roll..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

 1. Donald Axel kommentarer:

  Meget interessant optagelse – men temmelig ensformig! Typisk tilstandsmusik, man fristes til at sige still-standsmusik.

  (Tak for rettelse af anti-spam ting.)

 2. capac kommentarer:

  @Donald: Godt at det nye anti-plugin virker allerede. Jeg tillader mig at copy-paste mine svar fra Messenger:

  Stildstandsmusik. Ja. Men for mig er ensformighed og monotoni en del af musikkens æstetik. Og jeg synes, at Hemphill lægger en masse sjæl i sin enkelhed. Og det kan jeg godt lide. Og jeg tror, man skal passe på med at sætte lighedstegn mellem musikalsk kompleksitet og kvalitet. Fx at klassisk musik er bedre, fordi det er mere kompleks musik. Det synes jeg er en for snæver tilgang til musik.

  Og lidt senere: Ja, og mange bluesartister er jo ikke de store instrumentalister, men trænger igennem i kraft af deres personlighed (i mangel af bedre ord…).

  Du skriver videre – og jeg er helt enig med dig:

  Ja, igennem på deres personlighed. Musik og fysik er noget underligt noget, musik er lyden af sproget, tonefaldet, styrken, trykket, som siger de usagte ting. (Tonefald, styrke, tryk, stort set paralleller til melodi, frasering, rytme).

Skriv en kommentar

108 har læst indlægget
13,465