Capac anbefaler: Elektrojazz – New York Tribute

9. august 2017

Titlen på denne plade fortæller det hele. Elektrojazz – dvs. Anders Larson (komponist, trombone- og tangentspiller, programmør m.m.), Anders Rose (Fender Rhodes og Wurlitzer), Matthias Petri (el- og alm. bas) og Andres Svendsen (tromer og andet slagstøj) – har været på opholde i jazzens mekka, The Big Apple, New York. For at lade metropolens atmosfære og miljø inspirere til en hyldest til byen. En hyldest, der – i følge PR-materialet – skulle genskabe noget af den ‘feel and sound’, der kendetegnede plader fra halvfjerdserne.

Og så er vi musikalsk set tilbage i en for den elektriske jazz gylden periode, hvor netop elektrificeringen af jazzen stod på agendaen under overskrifter som “fusion”, “funk”, “elekctrojazz” osv. Og at lytte til New York Tribute er da også som at blive sænket ned i netop en smeltedigel af stilarter, der blev kreeret i netop halvfjerdserne (med åbning bag- og forud i tid…). Associationer og allusioner står i kø. Lige fra soulmusikken over Manhattan Transfer, Al Jarreu, Earth, Wind & Fire og rækken af store elektrojazzorkestre med Weather Report i spidsen. Elektrojazz indfanger – i samarbejde med en håndfuld indfødte musikere – fint følelsen og lyden af New York – forstået ikke som en fysisk realitet men som et musikalsk univers – med en klar fornemmelse for halvfjerdsernes æstetik.

Hvis man ikke har tid eller råd til at tage en tur til det store æble, så kan man passende lægge New York Tribute på afspilleren – og give den en plads på pladehylden sammen med de elskede gamle elektrojazzrockindspilninger fra 1970’erne. Hermed varmt anbefalet.

Elektrojazz. New York Tribute. Giant Sheep Music. Er udkommet.

Elektrojazz på Youtube

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

105 har læst indlægget
14,216