Capac anbefaler: Michael Wedgwood – About Time

9. august 2017

Kunstnerens navn får måske ikke en klokke til at ringe hos alle læserne, men med et musikalsk CV, der tæller navne som Overlanders, Curved Air, Caravan, Kiki Dee, The Whos John Enttwistle, Elton John m.fl., så falder tingene måske på plads.

“About time” er Wedgwood tredje album. Det er indspillet over et par dage på Silkeborg Musikteater med hjælp fra musikalske venner som Eddi Jarl (Lilholt Band og Johnny Madsen), Henrik Skriver (Poul Krebs m.fl.), Peter Bødker (Bamses Venner, Johnny Madsen m.m.) og Lars Schroeder. Og pladen skulle angiveligt være en afsked med 70’ernes stil. Men som bekendt flytter nissen altid med. Det kan godt være, at der er mere end et stenkast fra Curved Air og Caravan og noget af halvfjerdseræstetikken til “About time”, men med sit fokus på sangskrivningen og sin nøgne, næsten spartanske, instrumentering (guitar, piano, bas og trommer), så skriver pladen sig lige netop ind i en lang række plader, der siden de allertidligste halvfjerdsere (ja, tresserne) har kredset om en stemme, en guitar og en portion personlige sange. En tradition, der ufortrødent har holdt sig oven vande lige siden folk som James Taylor og Carole King udsendte deres første soloalbums tilbage i tiden.

Og på den led er “About Time” en plade, der viderefører en til stadighed vedkommende genre eller stil, der altid vil have et publikum i kraft af nogle lytteværdige, melodiøse sange, der øser af komponistens personlige oplevelser af livets spil og tilfældigheder. Og sådan er “About time”. En dybt personlig plade, der ikke kan løbe fra sit tidsmærke, men som netop i kraft af dette mærke opnår en særlig tidløshed, der sikrer, at den slags plader ikke simpelthen er til fals for tidsånden, men har slidstyrke og holdbarhed længe.

Lyt til pladen på kunstnerens hjemmeside.

Michael Wedgwood. About Time. Produceret af Wedgwood og bandets medlemmer. Eget pladeforlag. Er udkommet.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

23 har læst indlægget
12,655