Lone Justice – ud af glemmebogen…

24. marts 2008

Lone Justice blev dannet tilbage i 1982 af den meget kønne sangerinde Maria Mckee og guitaristen Ryan Hedgecock. Ved hjælp af bekendte i kredsen omkring Emmylou Harris og Linda Ronstadt fik bandet en pladekontrakt med det dengang toneangivende selskab Geffen Records, der i en periode var leverandør af såvel nye spændende navne som etablerede navne, der skulle have ny vind i sejlene.
Med deres eponyme debutalbum fik de lavet en plade, der – trods skuffende salgstal – må siges at være et af de mest vellykkede countryrock-album fra firserne. Heller ikke bandets andet, fine album Shelter solgte mange meter, og det resulterede i, at Maria McKee opløste bandet og satsede på en solokarriere. I 1999 udkom en tilbagskuende opsamling med den sigende titel This World Is Not My Home., hvor man også finder nogle outtakes. Nævnes skal også det fine live-album BBC Radio 1 Live in Concert fra 1994.
McKee har haft pæn succes som solokunstner, blandt andet hjulpet på vej af hit-sangen “Show me Heaven”, der var en slags kendingsmelodi for filmen Days of Thunder i 1990.
Lone Justice fortjener ikke at gå i glemmebogen. Maria Mckee havde en af de mest spændende stemmer i det årti. Med deres meget melodiøse country rock – også kaldet cowpunk – fængede de mig med det samme. Og bandet var en fornem arvtager for den i halvfjerdserne dominerende country-rock, men passede måske ikke helt ind i firsernes mainstream-tendenser.

Shelter

Wheels – live

Ways to be wickedOg samme nummer i en forrygende liveudgave med frk. Mckee på guitar

Sweet, sweet Baby

I found love

En kommentar

  1. hhs kommentarer:

    Maria Mckee’s halvbror var nu afdøde Bryan MacLean fra Love

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

224 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62