Fransk punk: Métal urbain

13. august 2017

Selv om det franske punkband Métal urbain sang på fransk, så fik de en vis opmærksomhed i punkens hjemland England. John Peel havde et godt øre til dem og lavede sessions med den (se nedenfor) og bandet fik æren af at være de første der udgav en plade – singlen “Paris Maquis” – på plademærket Rough Trade. Med deres blanding af Clash og Sex Pistols-inspireret punk, Lou Reeds Metal Machine-støj og en forkærlighed for synthezisers og trommemaskiner holdt Métal Urbain den kørende fra 1977-1980. Men bandet er gendannet i 2003 og udsendte deres album nr. 2 J’irai chier dans ton vomi i 2006. Det var produceret af legenden Jello Biafra. Ialt to album har bandet lavet, men der er kommet en række opsamlinger, fx Anthologie 77-79, et triplealbum med det vigtigste fra produktionen (plademærket: Seventeen Records).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

11 har læst indlægget
12,655