50: Vanilla Fudge

20. august 2017

Vanilla Fudges eponyme, ikoniske, stilskabende album udkom for 50 år siden på plademærket ATCO. Albummet blev et pænt hit i USA, og det samme blev singleudspillet “You keep me hanging on” (Holland-Dozier-Holland) og var med til at gøre den psykedeliske musik mainstream.

Albummet bestod af langsomme covernumre og et par instrumentalnumre og især orgellyden gjorde et stort indtryk og blev inspirationskilde for mange senere bands, bl.a. Deep Purple. Vanilla Fudge eksisterer stadigvæk – oven i købet med tre af de originale medlemmer, Mark Stein (tangenter og sang), Vince Martell (forsanger og leadguitarist) og Carmine Appice (trommer og sang). Tim Bogert (bas og sang) trak sig ud af musiklivet i 2009 og er nu erstattet af Pete Bremy.

Debutalbummet er med god grund forblevet bandets største succes, men siden er der kommet  godt en snes albums. Senest – i 2015 – kom Spirit og ’67. Og titlen fortæller vist alt om bandets forankring.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

49 har læst indlægget
14,403