50: Kinks – Something Else

16. september 2017

I går var det årsdagen for udsendelsen af The Kinks femte studiealbum og hovedværk Something Else. Albummet blev ikke en tordnende succes, og det er heller ikke i almindelighed et album, man fremhæver, når man skal nævne det gyldne års ypperste frembringelser. At Rolling Stone har det med på listen over de 500 bedste album gennem tiderne, ændrer ikke ved, at The Kinks i 1967 måtte stå i skyggen af andre, mere salgbare navne, som fx The Beatles og Rolling Stones.

Men set i bagklogskabens lidet flatterende og matte lys, så  var og er pladen et mesterværk, der ud over de to hits “Waterloo Sunset” og “Death of a Clown” rummer Ray Davies-tekster af største kaliber og melodier, der er både fængende og excentriske. Sådan en plade, man aldrig rigtig bliver færdig med at lytte til. Pladen solgte elendigt, da den udkom, men er siden blevet genudgivet i udvidede udgaver (i 1998 og 2004), der blot understreger dens vigtighed for britisk rock.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

74 har læst indlægget
13,904